1. Начало
  2. »
  3. Други спортове
  4. »
  5. Други
  6. »
  7. Спортни бази и съоръжения
  8. »
  9. Общината прави нов терен за спортното училище

Общината прави нов терен за спортното училище

Време за четене: < 1 минута

Общинското ръководство започва ударно подновяване на базата за тренировки в новото старо спортно училище. За това кметът Тодор Попов съобщи още през лятото. Дейностите в двора на спортното вече стартираха с почистване на бурени, тръни и храсти.

През последните 20 години футболното игрище и прилежащата му писта за лека атлетика писта бяха оставени на произвола на съдбата. Училищното ръководство на СОУ „Георги Бенковски” се оплакваше, че няма средства за поддръжка на базата, която придоби меко казано окаян вид. Тревата от терена изчезна за сметка на троскота, тръните и други буренища. Растителността отстрани пък е толкова голяма, че на практика пистата е неизползваема.

Сега предстои изораване на терена, а в последствие изравняване и засаждане с нова трева. Проектът включва и изграждане и монтиране на изцяло нова и модерна поливна система. Идеята е догодина футболната база да може да се използва от възпитаниците на новото спортното училище в паралелките за футбол. Повечето от тях тренират в школата на Хебър. По този начин ще се разтовари и част от тренировъчната база към стадион „Георги Бенковски”. На този етап заради реституционни претенции другите два терена за футбол към базата на СОУ „Георги Бенковски” няма да бъдат реновирани. Ако в бъдеще пречките от юридически характер бъдат преодолени ще се премине и към тяхното модернизиране, коментираха от общинското ръководство.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx