ФК Карабунар връща към футбола бивш национал

В петодивизионния ФК Карабунар, който е участник в Пазарджишката “Б” ОГ – Север, ще се окаже съвсем скоро някогашният национал на България Предраг Пажин.

Това съобщи кметът на селото Иван Каменарски, който е и председател на местния ФК Карабунар. Предраг ще дойде в качеството си на футболист, а не на играещ треньор.

От доста време кметът търси подходяща фигура, която да поведе с чисто лидерски качества местните момчета в отбора и смята, че Пажин може да изпълни тази задача.

Играем не лошо, но все нещо не ни достига, за да имаме необходимата увереност и самочувствие. Мисля, че човек с визитката на Пажо може да ни даде това.

За последно Предраг, който живее основно в България, беше треньор на Локомотив (Мездра), а преди това води за кратко и Ботев (Козлодуй). Кариерата му започва през 1991 г. за ФК Сутиеска Никшич. В България играе за Левски (София), Спартак (Плевен), Локомотив (Мездра) и Ботев (Козлодуй). В чужбина е носил екипите на Рудар (Плевля), Партизан, Коджаелиспор, Бенджин Гуан, Шахтьор (Донецк) и Ландон Лунен. Играл е също за националния отбор по футбол на България в периода 2000-2004 г. и записва 32 мача. Участник на Евро 2004. Окончателно приключва с професионалната си кариерата на футболист през 2010 година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Pin It on Pinterest