Първа победа за Бенковски с убедителен успех в Црънча

Време за четене: 2 минути

Бенковски 2006 (Црънча) победи с 4:0 Тракия (Звъничево) пред собствена публика.

Преди срещата футболистите и ръководството на „войводите“ се събраха около половин час преди началото, за да могат да направят нова обща снимка на отбора. Също така бе въведена от новия сезон при црънчани, а именно отделни снимки на всеки един член от отбора. Фотосите бяха заснети от пресаташето и техническия директор на клуба Ангел Нейков. А за статистиката преди двубоя – Бенковски нямаше победа в официален мач срещу своя съперник в цели 4 мача.

Бенковски 2006 (Црънча) сезон 20117/2018

Бенковски 2006 (Црънча) сезон 20117/2018

Бенковски започна срещата с приповдигнато настроение, тъй като на този ден бяха раздадени новите екипи, които се вписваха идеално в цялостната обстановка на стадиона. Още от началото домакините натиснаха своя съперник и проведоха няколко атаки, които обаче не доведоха до гол. В 7-мата минута падна първото попадение, което бе дело на миналогодишния голмайстор на „войводите“ Богомил Мандажиев. Футболистите на Звъничево се стъписаха и след десет минути допуснаха нов гол, след грешка в отбраната им, най-ниският на терена Енчо Манчев се разписа с глава. Гостите стояха безидейно и нямаха по-сериозни положения през първата част, с изключение на един по-опасен изстрел, който бе отразен от стража на црънчани Георги Щиплиев.

В 26-тата минута след умно проведена атака по фланга за втори път в срещата се разписа снажният нападател Богомил Мандажиев, който не остави никакви шансове на противниковия вратар. На полувремето резултатът бе класически – 3:0.

След почивката гостите се опитаха да отбележат гол, но не направиха нищо стойностно пред вратата на црънчани. Лекият натиск на Тракия отшумя и Бенковски взе инициативата отново. „Жълто-черните“ направиха няколко стойностни атаки, които обаче завършиха без попадение. След час игра бе изпълнен ъглов удар в полза на „войводите“ и след разбъркване в наказателното поле защитникът на Бенковски Георги Стоицов отбеляза акробатично. До края на мача не липсваха положения пред вратата на гостите, но футболистите на Тракия удържаха без да допуснат повече голове. И все пак си тръгнаха от стадион „Георги Бенковски“ с празни ръце, а „войводите“ ликуваха след хубавата игра, чистата мрежа и четирите безответни попадения пред собствена публика.

Ангел Нейков, Бенковски 2006 (Црънча)

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.