1. Начало
  2. »
  3. Други спортове
  4. »
  5. Други
  6. »
  7. Спортни бази и съоръжения
  8. »
  9. Общината вдига ултрамодерен изкуствен терен за футбол

Общината вдига ултрамодерен изкуствен терен за футбол

Време за четене: < 1 минута

Община Пазарджик започва строителство на ултра модерен футболен терен с изкуствена настилка. Новата придобивка ще бъде със стандартни размери и ще е ситуирана между стадион “Георги Бенковски” и двата помощни терена до Стрелбището. Дейностите по разчистване на мястото, където ще изникне бижуто са вече в напреднала фаза. Към терена ще има и”балон, който ще позволи неговото използване и през студените зимни месеци.

Тези игрища на практика позволяват целогодишна подготовка, обясни кметът на Пазарджик Тодор Попов. Относно “покрива” Попов ще проведе разговори с кмета на Батак Петър Паунов, където има наличен свободен балон. Ремонтът на стадиона приключи. Двете помощни игрища до него също са вече готови и с изграждане на новия терен с изкуствена настилка ще бъде изцяло обезпечена материалната база на футболистите.

Това означава, че до края на годината за нуждите на ФК Хебър ще бъдат на лице общо 5 игрища. Това са официален терен на стадион “Георги Бенковски”, две помощни затревени игрища до Стрелбището, изкуствен терен с балон, който ще се построи в следващите 3 месеца и междинния терен, който пък до скоро ползваше ДФК “Орлета”.

Подобна конфигурация от терени с подобно качество, ситуирани на едно място в Пазарджик никога досега не е имало.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx