1. Начало
  2. »
  3. Футбол
  4. »
  5. Юноши
  6. »
  7. Увеличават до седем смените при деца и юноши

Увеличават до седем смените при деца и юноши

Време за четене: < 1 минута

БФС взема сериозни мерки за ограничаване на точкогонството в детско-юношеския футбол. От новия сезон всеки един отбор при подрастващите ще има право на цели 7 смени. За това обаче има едно важно условие – през второто полувреме смените не може да бъдат повече от 3. Казано иначе, ако един отбор иска да извърши всичките 7 смени в един мач, ще трябва да направи цели 4 през първата част.

Ето коментара на председателя на ОС на БФС Спас Иванов:

Идеята е да се ограничи умишленото прекъсване на играта през второто полувреме, когато се гони някакъв определен резултат. В детско-юношеския футбол много треньори и водачи на отбора гонят погрешната за мен цел – победа на всяка цена и с всички средства. Заради това понякога в дадени мачове през второто полувреме се губи до 70% от игровото време. Това е недопустимо. В тази възраст футболът трябва да е преди всичко за удоволствие.

Той допълни, че от новия сезон БФС въвежда отделни протоколи за участващите в конкретната среща отбори. И тук целта е да се лимитира пилеенето на време преди срещите и после проверката да става в последния момент и на бързо.

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx