1. Начало
  2. »
  3. Футбол
  4. »
  5. Калпаков: С експериментите бяхме дотук

Калпаков: С експериментите бяхме дотук

Време за четене: 2 минути

Към момента Хебър не е готов на 100% да влезе в мачовете за първенство и това е нормално.

заяви старши-треньорът на отбора Танчо Калпаков. Той допълни, че времето до старта на шампионата – 12 август ще бъде достатъчно за избистряне на състава и изчистване на грапавините в играта.

Мисля, че в отминалите 7 контроли дадох еднакъв шанс за изява на всички футболисти. Изключвам, разбира се, контузените и тези със закъсняла подготовка. От тук насетне започваме да чистим състава в търсене на оптималните 11.

По тази тема той каза, че именно заради продължаващите кадрови проблеми в нито една контрола до момента не е успял да вкара в игра потенциалните футболисти, които ще започнат новия шампионат.

Имаме много проблеми. На Димитър Мичков му откриха гастрит. Лекуваше се, свали няколко килограма. Той беше на лагер, но не тренира пълноценно. Сега трябва да наваксва. Проблем имаме с вратаря Петър Дебърлиев, както и с Цецо Тонев, който беше онзи ден на ядрено-магнитен резонанс. Мурад Ибраим и Георги Иванов пък трябва да наваксват с подготовката. Всичко това няма как да не влияе, но аз съм оптимист, че до 12 август повечето проблеми от това естество ще останат само лош спомен, изрази надеждите си панагюрския специалист. Отминалият двуседмичен лагер в Благоевград беше ползотворен. Това беше основният етап от подготовката ни, в който натоварванията бяха осезаеми. Сега ни предстои период с по-леки тренировки. Те ще бъдат вече едноразови и с по-лек интензитет. Тази умора, която се натрупа в момчета ще премине с времето и до първи-втори кръг ще бъдем в оптимална форма, което е и целта на подготовката.

Отърсен от емоциите след вчерашната загуба от ЦСКА 1948 Танчо Калпаков, както винаги беше реалист.

Бяха по-добрият отбор в мача. Доминираха във всички компоненти на играта. Бяха по-свежи, повече пресираха, имаха по-добрите идеи. Обратното беше при нас – след лагера бяхме тежки, по-бавно мислехме, липсваше ни агресия. Реално, откакто поех Хебър това е най-тежката ми загуба начело на отбора, макар и в неофициален мач. Сигурен съм обаче, че в официалните мачове ще бъде различно.

Днес и утре хебърци ще имат почивка, а в събота ще изиграят 8-та си контрола от лятната подготовка. От 18 часа на стадиона в Сарая нашите посрещат отбора на Раковски. Проверката ще се играе в Сарая заради ремонта на стадион „Георги Бенковски”.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx