1. Начало
  2. »
  3. Други спортове
  4. »
  5. Йордан Гюров влезе в световния елит на петобоя

Йордан Гюров влезе в световния елит на петобоя

Време за четене: < 1 минута

На престижното 16-то място се класира състезателят на пазарджишкия СК Шампион Йордан Гюров на завършилото в Прага Световно първенство по модерен петобой до 19-годишни. Участие в проявата взеха 96 състезатели от цял свят.

Полуфиналите се проведоха в три групи, като Данчо се класира за финала директно със седма позиция в групата си. Той беше и единственият българин, който попадна във финалната група от 36 състезатели – най-добрите петобойци от цял свят в тази възраст. В първенството нашето момче имаше общо три старта.

Още в първия ден Гюров заедно с Христо Панайотов „загря” с участие в мъжка щафета, където се класираха на 10 позиция от 20 щафети. На финала Йордан Гюров се раздаде докрай. Резултатите му в плуването – 2,09 минути, фехтовката с 25 победи и личен резултат на комбинираната дисциплина – 11,32 минути бяха отново лични постижения, което го класира на 16-то място на финала.

Според треньорския щаб на нашите Йордан Гюров има много по-голям потенциал, но малкото на брой международни стартове и участие в турнири за неговата възраст му попречиха за натрупване на по-голям опит и рутина и по-предно класиране. Следващото участие на Гюров ще е на Европейското първенство в Португалия през август.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx