Започна ремонт на стадион „Георги Бенковски“

Време за четене: 2 минути

Започна основен ремонт на пазарджишкия стадион „Георги Бенковски“.

След 25 години, най-сетне футболистите на Хебър ще имат възможност да играят при нормални условия. Ще бъдат ремонтирани съблекалните, приемната и сервизните помещения, оградата, както и тунелът. Такива мащабни подобрения тук не са правени от години. Ремонтните дейности започнаха с подмяна на покрива на съблекалните. Ето какво коментира членът на управителния съвет Румен Димитров:

В момента сградата е в доста окаяно състояние, не са правени почти никакви подобрения, само частична подмяна на дограмата през годините. В баните няма плочки, били са на варова мазилка. Просто състоянието е трагично. Покривът е продънен целия и тече. Няма никаква изолация на стените и покрива. Старата конструкция е азбестови плочи с пресован стиропор. Като цяло настилките са доста компрометирани. Състоянието е доста лошо. Предстои да бъде подменена покривната конструкция на сградата и изградена нова защита от мълнии на покрива, защото всичко е метално отгоре. Вътре изцяло ще бъде направена гипсокартонова облицовка на таваните и стените.

Трибуните за зрители ще бъдат ремонтирани най-вероятно догодина. Очаква се ремонтните дейности да приключат до 20 август. Тимът на Хебър ще поиска от Зоналния съвет на БФС да започне стартиращия на 12 август нов футболен сезон в Трета лига с две гостувания, за да може стадионът напълно да бъде завършен.

Източник: Телекабел

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.