1. Начало
  2. »
  3. Футбол
  4. »
  5. ОФК Бенковски в готовност да рестартира школата си

ОФК Бенковски в готовност да рестартира школата си

Време за четене: 2 минути

Управата на пазарджишкия ОФК Бенковски обмисля възможността да рестартира школата си, която беше „замразена” преди 4 години. Това намекна съвсем сериозно днес президентът на клуба Красимир Папазов. Ако това стане клубът, който бе основан през 2001 година, а от 2007-ма заработи с пълен набор от гарнитури – деца, юноши и мъже ще се нареди на опашката за общински терен и съблекални. “С какво ние сме по-назад от ДФК Орлета, които държат Общината длъжна да им предостави база?”, попитаха риторично от щаба на Беки. От там припомниха, че в момента в елита на България играят техни кадри като Цветелин Чунчуков и Исмет Рамадан. В трета и четвърта лига пък е пълно с бивши футболисти от ДЮШ-а на клуба.
С такова нещо „орлетата” не можели да се похвалят, тъй като развивали само възрасти, които носят на клуба реални приходи от такси. И дотам, коментираха деятели на Беки.

Припомняме, че ОФК Бенковски ползваше общинската спортна база под наем в продължение на 4 години, като условията по него бяха 100 лева на тренировка и 150 лева за официален мач. Отделно Общината начисляваше такси за ползване на баня и съблекалня. Шефовете на Беки са влезли в преговори с двама футболни специалисти, които били готови да се завърнат на работа в клуба и да селектират около 50 деца.

Дали в Пазарджик предстои повторно роене на футболни школи и клубове ще покаже времето. Само на 5 километра от града цъка друга бомба със закъснител – на стадиона в Мирянци мачовете си играе ФК Тракия(Пазарджик). На стадиона в селото обаче предстои мащабен ремонт. И този клуб е с пазарджишка регистрация и по всяко време може да реши да поиска игрище от общината, за да играе мачовете си на лачен терен в областния център.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx