1. Начало
  2. »
  3. Други спортове
  4. »
  5. Други
  6. »
  7. Корабомоделизъм
  8. »
  9. Пазарджишки финал на водната Формула 1

Пазарджишки финал на водната Формула 1

Време за четене: 2 минути

На голямото езеро в парк-остров “Свобода“ в Пазарджик се проведоха гонките от третия финален кръг на Държавното първенство по корабомоделен спорт за скоростни радиоуправляеми модели в класовете М, както и за копия в класовете NS.

Още с началните стартове в традиционните за пазарджиклии класове се разбра, че домакините няма да отстъпят лидерските си позиции.
В клас СТАРТ, фурорът беше пълен – 31 обиколки и злато за мс Димитър Марков, следван от змс Димитър Димитров (29 обиколки и сребро), а бронза остана за доайена змс Петко Петков (27 обиколки).

В другия „домакински” клас – ЕКСПЕРТ, убедително се наложиха юношите Симеон Тодоров (София) с 46 обиколки, Александър Захариев (Варна) с 45 обиколки и другия софийски юноша – Кристиан Веселинов (44). Димитър Марков и Димитър Димитров се окичиха съответно със златния и сребърен медали в крайното комплексно класиране. Петков и този кръг беше безапелационен в клас FSR-E – 132 обиколки и двойно злато.

Без пазарджишко участие в клас ХИДРО се наложи варненецът Ивайло Горанов с 42 обиколки, следван от русенеца Красимир Костадинов с 25. Иво грабна златото и в МИНИ ХИДРО с 26 обиколки. В другият клас – МИНИ ЕКСПЕРТ спечели варненският младок Алекс, но пък резултатите от предните два кръга бяха достатъчни за златото на Петков в крайното класиране. Подобна беше картината и в МИНИ МОНО – победа за Иво, а среброто и бронза останаха у Петков и Димитров от нашите. В тимовото надбягване – клас ТИЙМ ЕКСПЕРТ, този път лидери се оказаха Веселинов, Марков и Николов с 266 обиколки, следвани от Марков, Д. Димитров, Тодоров – 253 и бронз за Захариев, Георгиев, Г. Димитров с 200 обиколки.

В клас МИНИ ТИЙМ, отново злато взе триото Веселинов, Николов, Захариев – 222 об., за Марков и Димитров остана среброто с 202, а бронза отиде при Петков, Ив. Захариев и Тодоров със 192 обиколки.

В другата категория – радио управляеми копия – класове NS Кристиан Горанов от пазарджиклии успя да си затвърди третата позиция в кръга и за комплексното класиране. При юношите нашият Калоян Стоянов раздели златото с хармалийчето Ангел Димитров – по 100 максимални точки и за двамата, но в „дузпите“ Калоян сгреши и се задоволи със среброто в клас F4-A.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx