1. Начало
  2. »
  3. Футбол
  4. »
  5. Хебър става приоритет на Община Пазарджик

Хебър става приоритет на Община Пазарджик

Време за четене: 2 минути

Развитието на детската гарнитура и представителния отбор на ФК Хебър 1918 стават основен приоритет на Община Пазарджик.

Tова съобщи днес на редовния си брифинг кметът Тодор Попов. Той представи новия Управителен съвет на клуба. Негов председател остава Найден Шопов, в състава е и бизнесменът Иван Папазов, за базата ще продължи да се грижи Румен Димитров, а за координацията Александър Иванов. В УС влизат шефът на детско–юношеската школа Спас Спасов и старши-треньорът на представителния отбор Танчо Калпаков.

Изцяло нова екипировка ще бъде закупена за футболистите, а освен нея те ще придобият и официални костюми, ризи и вратовръзки. По отношение на материалната база предстои тотален ремонт на съблекалните, баните и тоалетните на стадиона, нов ще бъде и тунелът, под който футболистите излизат на терена.

В плановете влиза изграждането на игрище с изкуствена трева, което ще бъде в реални размери, а целият комплекс ще бъде затворен и използван само и единствено от футболистите на Хебър, поясни Тодор Попов. Трибуните също влизат в плановете за подмяна, но това ще стане на малко по-късен етап, като се очаква, че публиката отново ще се завърне, за да подкрепи своите фаворити. За догодина е предвиден и ремонт на стадион „Любен Шкодров“. За следващата футболна година общината е заделила 240 000 лева, а като се прибавят и спонсорските средства, сумата ще набъбне на 300 000 лева.

“Днес е добър ден за спорта в Пазарджик”, заяви Найден Шопов. “Надявам се, че по този начин ще удовлетворим очакванията на спортните деятели и феновете. Ще покажем с действия, че ФК Хебър има място на националната футболна сцена. Имаме реални основания да очакваме отлични резултати и от младежите и от представителния отбор”, каза още той, като си пожела времето да не попречи на ремонтите и те да станат в срок, за да не попречат на тренировките на отбора, както това се е случило миналата година.

“От двадесет и осем години насам това не се е случвало в Пазарджик”, заяви от своя страна членът на УС – Иван Папазов. Той пожела успех на момчетата и висок спортен резултат от предстоящия сезон. Похвали получи и треньорът Танчо Калпаков, който вече изгражда висок спортен дух и екип от отбора, който ще донесе възраждането на спортната слава на областния град.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx