1. Начало
  2. »
  3. Други спортове
  4. »
  5. Други
  6. »
  7. Корабомоделизъм
  8. »
  9. Димитър Давидков с победи в три класа

Димитър Давидков с победи в три класа

Време за четене: < 1 минута

Пазарджишкият Модел-яхт клуб беше домакин на третия кръг от Държавното първенство по корабомоделен спорт за радиоуправляеми яхти – регатата за класовете Ф-5.

В отделните класове ветроходни яхти, отново интригата за призовите места се водеше между многократния шампион Димитър Давидков (бивш пазарджишки състезател, а сега на Благоевград) и варненци и пазарджиклии.

Митко с лекота победи и в трите класа – Ф5Е с 22,1 наказателни точки, Ф5-М- 6,4 н. т. и Ф5-10 – 3,4 н. т. Пазарджишките яхтсмени Иван Ралчев и Валентин Папазов успяха успешно да се намесят в разпределянето на медалите в клас Ф5-М, Иван стана трети с 55,1 н. т., в клас Ф5-10 е втори с 16,4 н. т., а пък Вальо заслужи бронза с 27,5 н.т. Варненецът Живко Липчев успя да се вклини между тях и спечели два сребърни медала в клас Ф5-Е и Ф5-М.
В юношеският клас Ф5-Е, медалите си разпределиха габровските състезатели – злато за Никола Пенчев – 0 т. т., сребро за Никола Панчев- 6,4 н. т. и бронза за Александър Кунев с 8,1 н. т. За специалните награди на Модел яхт клуба се проведе и дамска регата, където победи главният секретар на регатата Надя Липчева от Варна, а среброто отиде у Светлана Тонева от Средец. Бронза взе Христина Панчева от Габрово.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx