Димитър Давидков с победи в три класа

Време за четене: < 1 минута

Пазарджишкият Модел-яхт клуб беше домакин на третия кръг от Държавното първенство по корабомоделен спорт за радиоуправляеми яхти – регатата за класовете Ф-5.

В отделните класове ветроходни яхти, отново интригата за призовите места се водеше между многократния шампион Димитър Давидков (бивш пазарджишки състезател, а сега на Благоевград) и варненци и пазарджиклии.

Митко с лекота победи и в трите класа – Ф5Е с 22,1 наказателни точки, Ф5-М- 6,4 н. т. и Ф5-10 – 3,4 н. т. Пазарджишките яхтсмени Иван Ралчев и Валентин Папазов успяха успешно да се намесят в разпределянето на медалите в клас Ф5-М, Иван стана трети с 55,1 н. т., в клас Ф5-10 е втори с 16,4 н. т., а пък Вальо заслужи бронза с 27,5 н.т. Варненецът Живко Липчев успя да се вклини между тях и спечели два сребърни медала в клас Ф5-Е и Ф5-М.
В юношеският клас Ф5-Е, медалите си разпределиха габровските състезатели – злато за Никола Пенчев – 0 т. т., сребро за Никола Панчев- 6,4 н. т. и бронза за Александър Кунев с 8,1 н. т. За специалните награди на Модел яхт клуба се проведе и дамска регата, където победи главният секретар на регатата Надя Липчева от Варна, а среброто отиде у Светлана Тонева от Средец. Бронза взе Христина Панчева от Габрово.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *