1. Начало
  2. »
  3. Футбол
  4. »
  5. Хебър потегли с 22-ма в похода към Втора лига

Хебър потегли с 22-ма в похода към Втора лига

Време за четене: 3 минути

С 22 футболисти започна лятната си подготовка футболният тим на Хебър.

На първия сбор след 25-дневната лятна ваканция пристигнаха и почти всички нови попълнения. Това са вратарят Петър Дебърлиев (Септември – София), защитникът Николай Николаев – Хълк (Спартак – Плевен), халфовете Никола Иванов – Шейха (Локомотив – София) и Атанас Велев – Крауч (Свобода – Пещера), нападателят Адриан Краев (Ботев – Враца). От понеделник към подготовката на отбора ще се присъедини и още един нападател – Георги Чакъров (Спартак – Плевен), който остана за още три дни в родния Смолян, за да си урежда лични неща. По същата причина от понеделник с хебърци ще започнат да тренира и Цветелин Тонев, Димитър Мичков и Константин Атанасов.

Отбора напуснаха вратарят Димитър Грабчев (Марица – Пловдив), защитниците Илиян Марчев и Заприн Голачки, нападателите Никола Грозданов, Димитър Стоянов – Кежман, Илиян Панчев и Здравко Лазаров. Иван Иванов напуска отбора, тъй като е предпочел да замине на бригада в Англия.
Спас Милушев пък ще се съсредоточи на треньорското поприще. Той поема една от гарнитурите в ДЮШ-а на клуба и ще играе като футболист, но на ниво „А” ОГ в състава на Чико-Бунара.

Преди първата за сезона тренировка отец Стефан Йорданов отслужи водосвет за здраве и успехи на отбора. В следващите 2 седмици хебърци ще тренират на клубната си база в Пазарджик, след което заминават за 15-дневен лагер в Благоевград.

Калпаков: Ще има и футболисти на проби


До началото на лагера е възможно да има малко текучество, тъй като ще има и футболисти на проби. След това ще оформим една компактна група от 22-ма футболисти, с които ще водим битките по терените на Югозапада. За мен най-важното е, че с малки изключения гръбнакът на отбора от втория полусезон се запазва. Тонев, Чакъров, Мичков и Атанасов и други получиха толеранс от 3 дни и ще започнат подготовка с отбора в началото на следващата седмица. Дотогава те ще се готвят по индивидуална програма. Съжалявам за Иван Иванов, който реши да става бригадир, спирайки с футбола. Харесвам го като футболист и затова го доведох тук. За втори път работя с него, но трети няма да има. Разочарован съм от решението му.

Шефът на хебърци Найден Шопов: Другите трябва да се съобразяват с нас

Хебър няма да се съобразява с останалите претенденти за първото място в Югозападната трета лига. Точно обратното.  Доволни сме като ръководство от показаното през пролетта. Сега целите към вас са още по-високи. Гоним първо място и промоция във Втора лига. ЦСКА 1948 е основен конкурент в битката за първото място, но Хебър не отстъпва с нищо на този тим. Треньорското ръководство има пълен картбланш за селекцията и подготовката. Танчо Калпаков показа, че може да работи правилно и ние вярваме в него, че тази година ще надгради постигнатото през последните 6 месеца. Благодаря на кмета Тодор Попов за това, че застава зад Хебър във всеки един аспект от клубната дейност и потребностите на отбора. Приемете неговите поздрави и тези на останалите колеги от УС, които днес не успяха да присъстват заради ангажименти. Преди старта на шампионата ще се съберем отново за да препотвърдим заедно всичко, което обявих сега пред вас. Отборът е подсигурен във всяко едно отношение и от вас се иска да мислите само за футбол.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
1 Коментар
Най-старите
Най-новите С най-много гласове
Inline Feedbacks
Всички коментари
Тошко

Спас Милушев защо напуска?

1
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx