1. Начало
  2. »
  3. Клубове
  4. »
  5. Клубове "А" ОГ
  6. »
  7. ФК Брацигово
  8. »
  9. Бараж между Брацигово и Елин Пелин, ако Велбъжд се откаже

Бараж между Брацигово и Елин Пелин, ако Велбъжд се откаже

Време за четене: < 1 минута

Безпрецедентен бараж в историята на Югозападната трета лига може да се играе на 3 август.

Участници в него ще бъдат загубилите редовната квалификация за попълване на групата ФК Брацигово и ФК Елин Пелин, съобщи наш източник от ЗС на БФС. В случая това са отборите на ФК Брацигово и Елин Пелин. Това ще се случи, ако новакът ФК Кюстендил се откаже от участие. Към настоящия момент кюстендилци нямат финансовата и организационна готовност за участие в трета лига. За това в момента текат преговори с другия местен тим на Кюстендил – ФК Велбъжд, който изпадна от трета лига преди месец. Двата отбора обаче и досега не са се разбрали дали ще има обединение, а времето определено от БФС тече неумолимо бързо.

За по-сигурно от ФК Кюстендил вече са се свързали и с Чепинец (Велинград), който може да компенсира техните финансови щения. Проблемът с вариант „Б” обаче се крие във факта, че тимът от курорта е в друга област и прехвърлянето на лиценза няма да стане толкова безболезнено, както би било в случай на обединение с Велбъжд.

Крайният срок за подаване на заявки за участие в новото първенство на Югозападната трета лига е 10 юли. Тогава ще стане ясен и окончателният състав на групата и дали ще се наложи изиграване на допълнителен бараж между ФК Брацигово и Елин Пелин.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx