Петър Пашев и Георги Мечечиев са варианти пред Свобода

Време за четене: < 1 минута

Кадри на пловдивския Локомотив са сред кандидатурите за нов старши-треньор на Свобода (Пещера).

Спряганите имена са тези на шефът на ДЮШ на „черно-белите” Петър Пашев и бившият състезател на клуба Георги Мечечиев. За последния е лобирал нападателят Явор Въндев, който беше с Мечечиев в Германия преди време. Именно 39-годишният ямболия е с по-големи шансове да поеме овакантения от Спас Спасов треньорски мостик. Той имал и по-малки финансови претенции.

От избора на нов треньор до голяма степен ще се определи и лятната селекция на Свобода. При варианта „Пашев” в Пещера ще акостират млади, но школувани и перспективни кадри на пловдивския футбол, основно от „Лаута”, които не са получили до момента реализация в професионалния футбол. В другия случай ще се заложи на по-опитни и доказани имена.

Разбира се, не е изключено в последния момент мъжката формация на ФК Свобода да бъде поета и от друг специалист, но това е по-малко вероятно. При всички положения босовете на Свобода ще трябва да вземат решение в следващите няколко дни, за да може отборът да стартира нормално лятната си подготовка в началото на месец юли.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *