1. Начало
  2. »
  3. Клубове
  4. »
  5. Клубове "А" ОГ
  6. »
  7. Чепинец
  8. »
  9. Чепинец свива бюджета, готви Общо събрание

Чепинец свива бюджета, готви Общо събрание

Време за четене: 2 минути

Направихме доста грешни стъпки, призна Динко Коев.

В Чепинец (Велинград) се задава Общо събрание и смяна на УС. Това обяви кметът на Велинград и председател на Управата на футболния клуб д-р Костадин Коев.

В сегашния си вид управителният съвет просто не работи. На мен като председател ми трябват хора, които да ми помагат – дали при разпределение на задачи, дали с друго, но трябва да се направи една стратегия и да продължим напред след като изпаднахме от трета лига, обяви градоначалникът.

Динко Коев бе категоричен, че през пролетта отборът на Чепинец е бил подсигурен финансово и това не е причина за изпадането. Кметът обаче призна чистосърдечно и за някои допуснати грешки в отминалия сезон.

През миналото лято подценихме работата. Заложихме на местни състезатели, но това не беше мое еднолично решение. В защита на тезата, че клубът ще събере достатъчно кадри, с които да играе в лигата, се изказаха велинградски футболни специалисти и дори областният председател на БФС Спас Иванов. Големите загуби и не малкото грешни решения в тази насока доведоха до голямо изоставане. Оказа, че нивото в трета лига е изключително високо. Причината е, че футболисти, които не са се реализирали от школите на отбори в „А” група са наситили тимовете в „Б” и „В” група, където се играе един много качествен футбол. В резултат на това през есента не спечелихме и точка, което бе много тежко за компенсиране. Освен това липсата на стадион, място за тренировки и на първо място футболисти на старта на сезона доведе до едно предизвестено изпадане на ФК Чепинец от Югозападна трета лига. Мисля, че резултатът не е изненада нито за тима, нито за футболните фенове. Въпреки това до последно пробвахме да се спасим. Втория полусезон имахме доста сполучливи мачове, но изглежда и напрежението даде отпечатък върху състезателите. В Перник примерно взеха труден мач, но пред местната ни публика се запъваха, защото очакванията бяха големи. В тези мачове трите точки ни трябваха на всяка цена и това пренавиваше момчетата. За участието на Чепинец в Пазарджишката “А” ОГ ще са нужни по-малко средства, затова осигурените към този момент пари ще бъдат преразпределени между другите спортни клубове в общината, които показват добри резултати.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx