Чепинец свива бюджета, готви Общо събрание

Време за четене: 2 минути

Направихме доста грешни стъпки, призна Динко Коев.

В Чепинец (Велинград) се задава Общо събрание и смяна на УС. Това обяви кметът на Велинград и председател на Управата на футболния клуб д-р Костадин Коев.

В сегашния си вид управителният съвет просто не работи. На мен като председател ми трябват хора, които да ми помагат – дали при разпределение на задачи, дали с друго, но трябва да се направи една стратегия и да продължим напред след като изпаднахме от трета лига, обяви градоначалникът.

Динко Коев бе категоричен, че през пролетта отборът на Чепинец е бил подсигурен финансово и това не е причина за изпадането. Кметът обаче призна чистосърдечно и за някои допуснати грешки в отминалия сезон.

През миналото лято подценихме работата. Заложихме на местни състезатели, но това не беше мое еднолично решение. В защита на тезата, че клубът ще събере достатъчно кадри, с които да играе в лигата, се изказаха велинградски футболни специалисти и дори областният председател на БФС Спас Иванов. Големите загуби и не малкото грешни решения в тази насока доведоха до голямо изоставане. Оказа, че нивото в трета лига е изключително високо. Причината е, че футболисти, които не са се реализирали от школите на отбори в „А” група са наситили тимовете в „Б” и „В” група, където се играе един много качествен футбол. В резултат на това през есента не спечелихме и точка, което бе много тежко за компенсиране. Освен това липсата на стадион, място за тренировки и на първо място футболисти на старта на сезона доведе до едно предизвестено изпадане на ФК Чепинец от Югозападна трета лига. Мисля, че резултатът не е изненада нито за тима, нито за футболните фенове. Въпреки това до последно пробвахме да се спасим. Втория полусезон имахме доста сполучливи мачове, но изглежда и напрежението даде отпечатък върху състезателите. В Перник примерно взеха труден мач, но пред местната ни публика се запъваха, защото очакванията бяха големи. В тези мачове трите точки ни трябваха на всяка цена и това пренавиваше момчетата. За участието на Чепинец в Пазарджишката “А” ОГ ще са нужни по-малко средства, затова осигурените към този момент пари ще бъдат преразпределени между другите спортни клубове в общината, които показват добри резултати.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *