1. Начало
  2. »
  3. Мнения
  4. »
  5. Интервю
  6. »
  7. Спас Гигов: Завръщането ми в Хебър е като подарък за рождения ми ден!

Спас Гигов: Завръщането ми в Хебър е като подарък за рождения ми ден!

Време за четене: 3 минути

Навръх рождения си ден новият треньор в детско-юношеската школа на Хебър Спас Гигов се съгласи да даде интервю за нашия сайт, за което му благодарим. Ето какво сподели рожденикът:

1. Може ли да се каже, че завръщането ти в родния Хебър е като подарък за рождения ти ден днес?

Да, много съм радостен и щастлив, че се завръщам в родния си клуб вече като треньор в ДЮШ и се надявам на много бъдещи успехи в школата.

2. Можеш ли да направиш паралел между сегашния клуб и отбор и този, в който ти беше за последно, и какви са приликите и разликите?

Разликата със сигурност е огромна. Сега организацията е на много по-високо ниво, базата ще бъде на едно високо ниво. В чисто футболно естество мисля, че когато играех аз, колективът беше много силен и сплотен. Но както казах, организацията беше под нулата. Мен са ме учили да гледам винаги напред и от все сърце се надявам Хебър да се завърне там, където му е мястото, а именно в професионалния футбол.

3. Ще успее ли Хебър за своята стотна годишнина да влезе във Втора лига?

Всички се надяваме това да се случи и трябва да ги подкрепяме и помагаме с каквото можем. Само можем да пожелаем успех на футболистите и треньорите и наистина влизането в професионалния футбол ще бъде голям подарък за 100-годишнината.

4. Какви са отношенията ти с Танчо Калпаков и надяваш ли се той да налага момчета от школата?

С Танчо се разбираме много добре, приятели сме от дълги години, така че всичко е ОК и искам да му пожелая успех за напред. Всеки един се надява да има повече момчета от школата в представителния отбор. От това по-хубаво няма – да имаме местни кадри в мъжкия отбор. Но това времето ще го покаже.

5. Ще те върна сега към проекта ФК Братаница и ще те помоля да кажеш няколко думи за него. Колко време беше там и защо не се получиха нещата и се наложи да напуснеш след мача с Балкан (Варвара), а също така и как виждаш тяхното бъдеще?

За престоя си в Братаница мога само хубави работи да кажа. Изкарах четири емоционални и много хубави години там. Бяхме създали много силен колектив и отбор и мисля, че всички, които минаха през отбора за тези години, се чувстваха добре и комфортно. Хората бяха много коректни до края с нас, за което им благодаря. Колкото за моето напускане – ще кажа само, че всяко начало има и край. Оставам с най добри чувства към отбора, ръководството и хората в Братаница.

6. Има ли вероятност да играеш за ФК Братаница отново или за друг отбор в областта или ще се съсредоточиш само върху треньорството?

Засега такава вероятност няма. Решил съм да се съсредоточа в треньорската професия и само времето ще покаже дали пак ще играя.

7. Ще има ли футболисти от ФК Братаница, които ще дойдат в Хебър?

О, това аз не го знам. На този въпрос може да отговори старши-треньорът на мъжкия отбор.

8. Разкажи повече за плановете за академията в Хебър – терени, съблекални, екипировка, цели и подготовка…

Всичко ще бъде на едно много високо и професионално ниво. Колкото до плановете те са ясни – да се създаде една добре функционираща школа, както е било преди в нашия град, която да произвежда футболисти и съм сигурен, че с много работа и труд това ще стане.

9. Четеш ли сайтовете hebarfc.com и pzsport.info и какво ще пожелаеш на читателите им?

Разбира се, че ги чета. Те допринасят много за интереса към спорта в областта. На читателите пожелавам много здраве и положителни емоции в бъдеще.

10. Какво ще си пожелаеш по случай празника лично за теб и твоите близки?

Пожелавам си най вече да сме живи и здрави и се надявам на много успехи в треньорската професия.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx