1. Начало
  2. »
  3. Други спортове
  4. »
  5. Бойни
  6. »
  7. Бокс
  8. »
  9. Пазарджик става център на бокса

Пазарджик става център на бокса

Време за четене: < 1 минута

За три часа утре вечер Пазарджик ще стане център на бокса в страната.

Причината – най-добрите боксьори в България ще вземат участие в дебюта на Националната боксова лига. Организатори на състезанието са Българската федерация по бокс и Министерството на младежта и спорта. Домакини на събитието, което ще се проведе от 17 часа в спортна зала “Васил Левски”, са Община Пазарджик и Боксова академия “Тракиец”.

Българската федерация по бокс основа за пръв път в своята история Национална боксова лига за мъже. В нея ще участват най-добрите български боксьори, като целта е да се създаде по-конкурентна среда и да имат повече мачове през цялата година. В лигата ще участват 4 отбора по 8 състезатели. Наставници на тимовете ще са националните треньори Палми Ранчев, Жоел-Солер Арате, Валентин Поптолев и Александър Александров, обясни шефът на Тракиец Ангел Поюков.

Галавечерта ще се състои в спортна зала “Васил Левски”. Очаква се едни от най-зрелищни двубои да бъдат между европейския шампион за мъже Даниел Асенов и европейски шампион за юноши Стефан Иванов. Както и между олимпийския и световен шампион за младежи Благой Найденов и опитния Арман Хакобян.

Във всяка от седемте категории ще се играят по два мача. Победителите от двубоите ще получават по 250 лева, а загубилите 150 лв. Крайният победител във всяка категория ще получи и допълнителен бонус от 1000 лв. Ще бъде определен и отборен шампион, казаха още организаторите.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx