Пазарджик става център на бокса

Време за четене: < 1 минута

За три часа утре вечер Пазарджик ще стане център на бокса в страната.

Причината – най-добрите боксьори в България ще вземат участие в дебюта на Националната боксова лига. Организатори на състезанието са Българската федерация по бокс и Министерството на младежта и спорта. Домакини на събитието, което ще се проведе от 17 часа в спортна зала „Васил Левски“, са Община Пазарджик и Боксова академия „Тракиец“.

Българската федерация по бокс основа за пръв път в своята история Национална боксова лига за мъже. В нея ще участват най-добрите български боксьори, като целта е да се създаде по-конкурентна среда и да имат повече мачове през цялата година. В лигата ще участват 4 отбора по 8 състезатели. Наставници на тимовете ще са националните треньори Палми Ранчев, Жоел-Солер Арате, Валентин Поптолев и Александър Александров, обясни шефът на Тракиец Ангел Поюков.

Галавечерта ще се състои в спортна зала „Васил Левски“. Очаква се едни от най-зрелищни двубои да бъдат между европейския шампион за мъже Даниел Асенов и европейски шампион за юноши Стефан Иванов. Както и между олимпийския и световен шампион за младежи Благой Найденов и опитния Арман Хакобян.

Във всяка от седемте категории ще се играят по два мача. Победителите от двубоите ще получават по 250 лева, а загубилите 150 лв. Крайният победител във всяка категория ще получи и допълнителен бонус от 1000 лв. Ще бъде определен и отборен шампион, казаха още организаторите.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *