Оборище не поднови договора на Емил Велев

Време за четене: 2 минути

Футболният тим на Оборище ще има нов старши-треньор през новия сезон.

Вчера договорът на Емил Велев изтече, а от ръководството на тима са отказали да му предложат нов. Шефовете на клуба не пожелаха да разкрият финансовите параметри при които Кокала се е навил да води отбора от ноември насам, но признаха, че бившият играч на Левски е излязъл скъп на клуба. Според наш източник от отбора Емил Велев е прибрал близо 50 000 лева по време на престоя си в Панагюрище. В тази цифра влизат заплати, премии и бонуса за оставане на отбора във Втора лига. С Велев от „Орчо войвода” си тръгва и неговият помощник Румил Жотев.

След като от ръководството не ме потърсиха за нов договор, е ясно, че няма да съм треньор на тима през следващото първенство.

Призна Емил Велев. Вероятно от честолюбие той допълни, че не е бил сигурен дали е щял да остане, ако са му били предложили нов договор. Кокала обаче е сигурен, че в Панагюрище няма да останат доведените от него през зимата играчи.

Трудно ще задържат основните футболисти. Аз работа ще си намеря. Взех ги с пет точки актив и ги спасих. Дълго мога да разказвам какви премеждия имах през времето начело на тима. Но няма да говоря повече. Благодаря на футболистите, че бяха лоялни и играха за постигане на целта. Успех и на новия Оборище и да радва привържениците на футбола в Панагюрище.

Каза още Емил Велев. Неговият помощник Румил Жотев коментира, че за него е било чест да работи с Кокала.

Румил Жотев

С Велев спасихме един изпаднал и разбит отбор. Напускам заедно с него, защото бяхме екип и с високо вдигнати глави. Успех на Оборище.

Междувременно от ръководството на отбора вече стартираха преговори за нов треньор на мъжката формация. Профилът на бъдещия наставник трябва да бъде: млад, перспективен и доста по-евтин от последния старши-треньор, заявиха с усмивка от ръководното тяло на Оборище.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *