1. Начало
  2. »
  3. Клубове
  4. »
  5. Клубове Югозападна трета лига
  6. »
  7. Оборище
  8. »
  9. Оборище не поднови договора на Емил Велев

Оборище не поднови договора на Емил Велев

Време за четене: 2 минути

Футболният тим на Оборище ще има нов старши-треньор през новия сезон.

Вчера договорът на Емил Велев изтече, а от ръководството на тима са отказали да му предложат нов. Шефовете на клуба не пожелаха да разкрият финансовите параметри при които Кокала се е навил да води отбора от ноември насам, но признаха, че бившият играч на Левски е излязъл скъп на клуба. Според наш източник от отбора Емил Велев е прибрал близо 50 000 лева по време на престоя си в Панагюрище. В тази цифра влизат заплати, премии и бонуса за оставане на отбора във Втора лига. С Велев от „Орчо войвода” си тръгва и неговият помощник Румил Жотев.

След като от ръководството не ме потърсиха за нов договор, е ясно, че няма да съм треньор на тима през следващото първенство.

Призна Емил Велев. Вероятно от честолюбие той допълни, че не е бил сигурен дали е щял да остане, ако са му били предложили нов договор. Кокала обаче е сигурен, че в Панагюрище няма да останат доведените от него през зимата играчи.

Трудно ще задържат основните футболисти. Аз работа ще си намеря. Взех ги с пет точки актив и ги спасих. Дълго мога да разказвам какви премеждия имах през времето начело на тима. Но няма да говоря повече. Благодаря на футболистите, че бяха лоялни и играха за постигане на целта. Успех и на новия Оборище и да радва привържениците на футбола в Панагюрище.

Каза още Емил Велев. Неговият помощник Румил Жотев коментира, че за него е било чест да работи с Кокала.

Румил Жотев

С Велев спасихме един изпаднал и разбит отбор. Напускам заедно с него, защото бяхме екип и с високо вдигнати глави. Успех на Оборище.

Междувременно от ръководството на отбора вече стартираха преговори за нов треньор на мъжката формация. Профилът на бъдещия наставник трябва да бъде: млад, перспективен и доста по-евтин от последния старши-треньор, заявиха с усмивка от ръководното тяло на Оборище.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx