1. Начало
  2. »
  3. Други спортове
  4. »
  5. Други
  6. »
  7. Корабомоделизъм
  8. »
  9. Пазарджиклии с четири медала от Мемориал “Неделчо Шишков”

Пазарджиклии с четири медала от Мемориал “Неделчо Шишков”

Време за четене: < 1 минута

Под патронажа на кмета на Общината Тодор Попов в Пазарджик се проведе 66-то Държавна първенство по корабомоделен спорт и Мемориал “Неделчо Шишков” за настолни корабни модели класове “С”, посветени.

Пред компетентната съдийска комисия се представиха над 50 модела от клубовете в София, Варна, Русе, Стара Загора, Каварна, Димитровград, Средец и Пазарджик.

За поредна година представителите на Модел яхт клуб – Пазарджик показаха, че уверено вървят по стъпките на незабравимият Неделчо Шишков – седемкратен световен и трикратен европейски шампион. От представените осем модела пазарджишките състезатели завоюваха един златен и три сребърни медала. Със злато за втора поредна година се окичи Никола Друмев в клас С-6-В с модела на “Бисмарк” с 97,00 точки, следван от русенеца Славейко Петров с 96,33 т. В клас С-2 победи доайенът от Русе змс Иван Маринов с 97,00 точки, следван от нашият змс Петко Петков, който с 94,67 точки се задоволи със среброто.

В останалите класове при мъжете победиха Диан Димитров от Варна, в клас С-1, Кольо Гунешки (София) в клас С-3 и Атанас Киряков от Каварна – клас С-8.

При юношите и девойките в клас С-6-А, изненадващо победи новакът от Димитровград с 93,67 точки, а със сребърни медали се задоволиха пазарджишките момичета Невена Узунова – 85,33 и Гергана Николова – 83,33 точки.

Специалната купа, на името на Неделчо Шишков бе връчена в клас С-1 на Диан Димитров.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx