1. Начало
  2. »
  3. Други спортове
  4. »
  5. Баскетбол
  6. »
  7. Избраха Атанас Качаков за нов шеф на БК Хебър

Избраха Атанас Качаков за нов шеф на БК Хебър

Време за четене: 2 минути

Легендата Стоян Шантов напуска клуба изцяло.

Общинският съветник от ГЕРБ в Пазарджик Атанас Качаков е новият шеф на баскетболен клуб Хебър. Качаков пое кормилото на отбора от изпълнителния директор на Вагоно-ремонтния завод в Септември инж. Емил Йончев, който се оттегли от управата по своя молба. Общото отчетно-изборно събрание на клуба избра нов петчленен Управителен съвет, в който освен Качаков, попаднаха адвокат Николай Бангеев, Ангел Моллов, Митко Консулов и наставникът Мардирос Ашикян, който ще бъде и секретар на дружеството.

Досегашната управа напусна заслужилият треньор на БК Хебър Стоян Шантов, който поради навлизане в пенсионна възраст пожела да излезе тотално от клуба. Новият главен треньор на хебърци ще бъде досегашният помощник-треньор на Шантов Мардирос Ашикян. На първата си сбирка след регистрацията УС на БК Хебър ще се събере, за да разпредели ресорите си и задълженията. Новият шеф Качаков, подобно на предшествениците си Емил Йончев и Георги Шопов, ще заема тази длъжност на обществени начала и само треньорският щат ще бъде платен.

Мардирос Ашикян заяви, че съжалява много за напускането на колегата си Стоян Шантов. “В последните 15 години, след като поехме клуба от покойния Сава Костурков, бяхме неразделни със Стоян Шантов и в добро, и лошо. Опитах се да го разубедя с всички средства да остане още поне година-две в отбора, но той беше непреклонен в желанието си да напусне залата.”

Самият Шантов коментира, че иска да се отдаде на спокойни старини. “Вече съм на възраст, при която не е от полза да се нервирам, а в нашата професия това е неизбежно. Хората в досегашния УС бяха там по моя покана и смятам, че беше редно всички да излезем анблок, за да дадем на новия председател да направи екипа си. Винаги ще бъда един от Хебър. Пожелавам успехи на любимия ни клуб“, заяви вече бившият треньор на хебърци Стоян Шантов.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx