1. Начало
  2. »
  3. Други спортове
  4. »
  5. Шампион наложи хегемония на Държавното по петобой

Шампион наложи хегемония на Държавното по петобой

Време за четене: 2 минути

При пълна хегемония на пазарджишкия СК Шампион премина II кръг на Държавното първенство по модерен петобой в Пазарджик за 14 годишни.
Шампионите прибраха във витрината си всички златни и сребърни медали от проявата. Дисциплините бяха плуване на 100 метра свободен стил и бягане на 1 600 метра.

В индивидуалното класиране шампионка е Виктория Стойнова, среброто взе Михаела Зонова. Същото класиране Шампион постигна и при момчетата – там първенец стана Иван Палигоров,а със среброто се окичи Любомир Германов. Пазарджишкият тим не остави никакъв шанс на конкуренцията и в отборното класиране, където отново златни бяха отборите на Шампион – Любомир Германов, Христо Георгиев и Миро Атев.

Момичетата в състав Виктория Стойнова, Михаела Зонова и Цветелина Начева грабнаха златните медали, а компания с бронзовите им направиха втория отбор на клуба, съставен от Йоана Бабачева, Цветимира Метанова и Теодора Маринова.

Участие в състезанието взеха над 100 деца.

Паралелно с държавното в Пазарджик се проведе и международния Мемориал „Христо Чочев” с участието на гости от Турция, Египет и Молдова.
Пазарджишкият състезател на Шампион Йордан Гюров при силната конкуренция с атлетите на Египет успя да се класира на трето място с отлични лични постижения.

За Държавно първенство Данчо отново зае най-високото стъпало – златен медал. Той потвърди прогреса си и в момента е най-успешният петобоец в България при 18 годишните.

Момичетата на Шампион в състав Юлия Спасова, Валентина Георгиева и Стефани Дудова се класираха на второ място отборно в Държавното първенство.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx