1. Начало
  2. »
  3. Футбол
  4. »
  5. Купата на ромския турнир в Септември замина в посока Ихтиман

Купата на ромския турнир в Септември замина в посока Ихтиман

Време за четене: 2 минути

Отборът на Ихтиман спечели 20-тото юбилейно издание на националния ромски турнир по футбол в Септември.

За него запалянковците казваха, че всички играят, но накрая винаги първото място печелят домакините от Сантос. Този път обаче всичко бе по правилата.

В зрелищен финал ихтиманци победиха с 2:0 Чирпан, за чийто футболисти остана утешителното второ място в крайното подреждане. Досегашният абсолютен доминант в последните 19 издания Сантос от Септември остана трети, след като загуби на полуфинала с дузпи от Чирпан. Първенецът в турнира Ихтиман грабна голямата парична премия от 1 000 лева и още футболен екип, топки и купа. Вторите Чирпан се задоволиха с премия от 800 лева, топки, футболен екип и купа. Същите предметни отличия, но парични стимули от по 500 лева взеха класиралите се на трето и четвърто място отбори на Сантос и Ковачево.

Марин Рачев награди победителите в ромския турнир
Марин Рачев награди победителите.

Състезатели на Ихтиман отмъкнаха личните награди за най-добур вратар и голмайстор. Септемвриецът Илия Гочев – Шакири грабна приза за най-добър защитник, а съотборникът му в Сантос Максим Цветков бе отличен за най-техничен състезател. Наградата за най-коректен отбор също отиде при домакините от Сантос. Призьорите в крайното отборно и лично класиране бяха наградени от кмета на Общината Марин Рачев.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx