Купата на ромския турнир в Септември замина в посока Ихтиман

Време за четене: 2 минути

Отборът на Ихтиман спечели 20-тото юбилейно издание на националния ромски турнир по футбол в Септември.

За него запалянковците казваха, че всички играят, но накрая винаги първото място печелят домакините от Сантос. Този път обаче всичко бе по правилата.

В зрелищен финал ихтиманци победиха с 2:0 Чирпан, за чийто футболисти остана утешителното второ място в крайното подреждане. Досегашният абсолютен доминант в последните 19 издания Сантос от Септември остана трети, след като загуби на полуфинала с дузпи от Чирпан. Първенецът в турнира Ихтиман грабна голямата парична премия от 1 000 лева и още футболен екип, топки и купа. Вторите Чирпан се задоволиха с премия от 800 лева, топки, футболен екип и купа. Същите предметни отличия, но парични стимули от по 500 лева взеха класиралите се на трето и четвърто място отбори на Сантос и Ковачево.

Марин Рачев награди победителите в ромския турнир

Марин Рачев награди победителите.

Състезатели на Ихтиман отмъкнаха личните награди за най-добур вратар и голмайстор. Септемвриецът Илия Гочев – Шакири грабна приза за най-добър защитник, а съотборникът му в Сантос Максим Цветков бе отличен за най-техничен състезател. Наградата за най-коректен отбор също отиде при домакините от Сантос. Призьорите в крайното отборно и лично класиране бяха наградени от кмета на Общината Марин Рачев.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.