1. Начало
  2. »
  3. Клубове
  4. »
  5. Клубове "А" ОГ
  6. »
  7. Чико-Бунара
  8. »
  9. Отборът на Чико-Бунара предсрочно влезе в “А” ОГ

Отборът на Чико-Бунара предсрочно влезе в “А” ОГ

Време за четене: 2 минути

Отборът на Чико-Бунара от село Бяга е първият нов член на “А” ОГ. С отказването на Тракия (Звъничево) от участие в пета лига, бяжани ще получат гарантирани три точки от бъдещата служебна победа над Тракия. Така чисто математически Чико-Бунара става недостижим за втория Тракиец (Исперихово), дори да загуби всичките си останали мачове до края на сезона. Най-вероятно момчетата на Йордан Михайлов ще завършат първенството с пълен точков актив, но това няма да им попречи да празнуват още в неделя. Тогава Чико трябва да гостува на Кале (Нова Махала), но по взаимна договорка на двата тима от днес, мачът ще се изиграе на стадион “Георги Михайлов – Бунара” в Бяга. Веднага след края на срещата, без значение от резултата, бяжани ще получат от шефа на ОС на БФС купата за отборен първенец в южната пета лига. Това автоматично пък ще даде членство на Чико в състава на “А” ОГ от есента.

Припомняме, че през миналото лято старият тим на Чико (Бяга) даде лиценза си на Хебър 1918 за трета лига и в Бяга започнаха буквално от нулата, регистрирайки чисто нов футболен клуб. Той пък трябваше да стартира дейността си от най-ниското ниво на организиран футбол в страната – пета лига. Още тогава човекът-отбор в Чико-Бунара – Йордан Михайлов обяви, че изгнанието на новия клуб в най-ниското на футбола ще продължи максимално кратко и отборът ще намери отново място в “А” ОГ. Това е вече факт.

Мисля, че изпращаме повече от успешен сезон. Момчетата показаха във всички досегашни мачове, че са най-добрите и съвсем скоро отборът на село Бяга ще играе там, където заслужава.

коментира организаторът и спонсор на Чико-Бунара Йордан Михайлов.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx