Царски е първи на рали „Благоевград“

Време за четене: 2 минути

Панагюрецът Илия Царски спечели рали Благоевград – втори кръг от планинския шампионат и се изравни в общото класиране с победителя от Мемориал Валери Великов инж. Христо Манолов (БАМС, Мицубиши Лансър Ево 9, НС1). Равенството между двамата от началото на сезона е 100-проценово – по една победа и по едно отпадане. Царски загуби точки и по негови думи около 35 000 лв. от Шумен заради повредата на скоростната кутия, Манолов отпадна в Благоевград заради счупен преден диференциал (8000 лв., по признание на инженера).

Нормално състезание, доволен съм от направеното, но най-вече от колата, която момчетата от отбора направиха за Благоевград. Да, в Шумен нямах яснота за планинския, сега мога да кажа, че след като няма да карам на писта, ще се опитам да направя пълен шампионат в планинските. Двата едновременно – абсурд! Шефовете на федерацията увеличиха километрите, така че шампионатът в стария му формат все едно е с две състезания повече.

коментира Царя. За него победата в сегашното издание на планинско Благоевград заличи ужасните спомени от миналата година, когато Мицубиши-то се поведе на самия старт. Царски завърши трите изкачвания с тройни времена под 1:59 мин и общо постижение от Благоевград от 5:51.850 мин. На 8.810 сек зад него втори завърши явилият се в тестово състезание пистовия шампион Пламен Камбуров (Автотранс, Мицубиши Лансър Ево 9, НС1, 6:00.660 мин.), но неговите 18 т. остават самотен актив, след като е известно, че пилотът на Автотранс има претенции за трета титла в пистовото първенство и не смята да кара в планинския шампионат. Трети е Л. Мечков (Джордан рейсинг Тим, Мицубиши Лансър Ево 9, НС2) – на 26.950 сек от Царски.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *