1. Начало
  2. »
  3. Други спортове
  4. »
  5. Моторни
  6. »
  7. Царски е първи на рали “Благоевград”

Царски е първи на рали “Благоевград”

Време за четене: 2 минути

Панагюрецът Илия Царски спечели рали Благоевград – втори кръг от планинския шампионат и се изравни в общото класиране с победителя от Мемориал Валери Великов инж. Христо Манолов (БАМС, Мицубиши Лансър Ево 9, НС1). Равенството между двамата от началото на сезона е 100-проценово – по една победа и по едно отпадане. Царски загуби точки и по негови думи около 35 000 лв. от Шумен заради повредата на скоростната кутия, Манолов отпадна в Благоевград заради счупен преден диференциал (8000 лв., по признание на инженера).

Нормално състезание, доволен съм от направеното, но най-вече от колата, която момчетата от отбора направиха за Благоевград. Да, в Шумен нямах яснота за планинския, сега мога да кажа, че след като няма да карам на писта, ще се опитам да направя пълен шампионат в планинските. Двата едновременно – абсурд! Шефовете на федерацията увеличиха километрите, така че шампионатът в стария му формат все едно е с две състезания повече.

коментира Царя. За него победата в сегашното издание на планинско Благоевград заличи ужасните спомени от миналата година, когато Мицубиши-то се поведе на самия старт. Царски завърши трите изкачвания с тройни времена под 1:59 мин и общо постижение от Благоевград от 5:51.850 мин. На 8.810 сек зад него втори завърши явилият се в тестово състезание пистовия шампион Пламен Камбуров (Автотранс, Мицубиши Лансър Ево 9, НС1, 6:00.660 мин.), но неговите 18 т. остават самотен актив, след като е известно, че пилотът на Автотранс има претенции за трета титла в пистовото първенство и не смята да кара в планинския шампионат. Трети е Л. Мечков (Джордан рейсинг Тим, Мицубиши Лансър Ево 9, НС2) – на 26.950 сек от Царски.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx