1. Начало
  2. »
  3. Други спортове
  4. »
  5. Други
  6. »
  7. Спортни бази и съоръжения
  8. »
  9. Спортното училище отваря наесен

Спортното училище отваря наесен

Време за четене: 2 минути

Чаканото две десетилетия спортно училище ще започне работа от следващата учебна година. Вече е утвърден със заповед на министъра на младежта и спорта проф. Даниела Дашева и план-приема на първите паралелки. Те ще са по две за пети, шести и седми клас. Определени са и квоти за момичета за обучение по художествена гимнастика, за момчета по бокс и футбол, както и за момчета и девойки по плуване, модерен петобой, джудо, бадминтон, волейбол. Приемните изпити ще са от 31 до 30 юни.

Това съобщи кметът Тодор Попов, като допълни, че за успешното стартиране на дейностите през следващия месец предстои да бъдат назначени директор и ръководен екип, които да организират и реализират провеждането изпити за проверка на способностите на желаещите по съответния спорт. Приемните изпити би следвало да се проведат през периода 21–30 юни. Предложението на кмета за директор е световният шампион по джудо Георги Георгиев. По думите на градоначалника Георгиев има опит, а за учебната част ще се разчита да му помагат неговите заместници.

След празниците ще бъдат проведени срещи с ръководителите на спортните клубове, за да се чуе и тяхното мнение за бъдещето на новото учебно заведение.

Надявам се да срещнем позитивна нагласа и подкрепа. Всички трябва да се обединим около тази кауза, това е изключително важно за града ни. Този път не приемам мрънкане, че няма да съберем хора, няма да направим паралелки. Трябва да се мисли положително и всички да сме на една страна. Това спортно училище го чакаме 20 години! Когато най-после успяхме да го извоюваме, не искам никой да ми обяснява как не може да се изпълни съдържание. Откакто аз съм кмет, спортните клубове де факто са общински и получават издръжка основно от общината. Сега очаквам от тях да се напънат и да дадат рамо за начинанието. И не само те.

заяви Попов. Спортното училище ще предложи на своите възпитаници квалифицирана спортна подготовка, общежитие и столово хранене. Засега не е изключено първоначално учениците от СОУ “Георги Бенковски” и новото спортно, които ще делят една сграда, да минат на двусменен режим. С времето ще се търси друго решение.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx