1. Начало
  2. »
  3. Други спортове
  4. »
  5. Моторни
  6. »
  7. Пазарджиклия конструира болиди

Пазарджиклия конструира болиди

Време за четене: < 1 минута

Пазарджиклията Кирил Цветков още няма 25 години, но вече е натрупал солиден опит в конструирането и управлението на състезателни болиди. В момента Кирил е на финала на магистратурата си в най-престижния наш университет за инженери и същевременно работи в българския филиал на автомобилния гигант Хюндай.

Кирил Цветков е сред ентусиастите от Техническия университет, работещи от 2015 година по проекта за създаване на болид, с който да участват успешно в световните автомобилни състезания, известни като Formula student. Българският отбор вече взе участие в изданието на Formula Student през лятото на 2016 година. Целите им са да построят формула, с която да се състезават в страни като Германия, Англия, Италия, Унгария срещу топ университети от цял свят и да докажат, че България има добри млади инженери и производство на световно ниво. Нашият тим се е класирал за състезанието Formula SAE Italy & Formula Electric Italy 2017, което ще се проведе от 19 до 23 юли 2017 на писта “Рикардо Палети” в Италия. Там българските ентусиасти ще се състезават в клас 1C (двигатели с вътрешно горене).

Преди около месец Кирил Цветков и Любомир Герасимов гостуваха в “Шоуто на Слави”, където разказаха за страстта си към високите скорости и амбициите си като конструктори.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx