1. Начало
  2. »
  3. Клубове
  4. »
  5. Клубове "Б" ОГ Север
  6. »
  7. ФК Карабунар
  8. »
  9. Без футбол в Карабунар до есента

Без футбол в Карабунар до есента

Време за четене: 2 минути

В село Карабунар официални футболни мачове под юрисдикцията на БФС няма да има до края на настоящото първенство. Това става ясно след решението на Дисциплинарната комисия на ОС на БФС по случая с прекратения мач във Виноградец преди няколко дни.

На базата на докладите на главния съдия Костадин Кобаков и дежурния делегат Петър Ковачев, отборът на ФК Карабунар се наказва с лишаване от домакинство за 3 мача и имуществена санкция от 937 лева. Простите сметки показват, че при това положение мачове на стадиона в Карабунар няма да има до есента, тъй като едноименният тим на домакините има по програма още 3 мача на свой терен, които ще трябва обаче да изиграе на неутрален. Най-вероятно това ще бъде стадион “Локомотив” в Септември.

Санкцията на карабунарци е на базата на нормативната уредба на БФС. Налице е навлизане на публика при спряна игра с последствие – посягане на главния съдия и прекратяване на мача, мотивираха решението си от Наказателния орган. Членове на Дисципа дори споменаха, че това е най-малкото, с което се отървава ФК Карабунар. В интерес на футбола без последствия са оставени и други нюанси от докладите – след мача е имало обиди и заплахи към длъжностните лица, което ако се вземе предвид, би утежнило още повече положението на ФК Карабунар във финансов и организационен план.

От футболната централа обръщат внимание на ръководството на ФК Карабунар да вземе мерки срещу поведението на Борис Джонев в бъдеще.
Както вече писахме, той предизвика инцидента на мача във Виноградец, след което се стигна до прекратяване на мача.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx