Георги Георгиев поема Спортното

Време за четене: 1 минута

Общинският съветник Георги Георгиев от групата “Тодор Попов За Пазарджик” е номинацията на общинския кмет за директор на новото Спортно училище в града. Тодор Попов съобщи това за първи път публично на днешната редовна сесия на ситипарламента.

Георги Георгиев е втори мандат общински съветник от групата на Попов, а преди това беше местен депутат от НДСВ. Той е и почетен гражданин на Пазарджик заради спечеления през 2004-та година бронзов медал по джудо от Олимпиадата в Атина. Рестартът на Спортното е планиран за тази есен.

Приемът на ученици ще бъде в 8 различни специалности и видове спорт. Това са футбол, плуване, бадминтон, художествена гимнастика, модерен петобой, бокс, джудо и волейбол. Спортното училище бе възстановено със заповед от 29 юли миналата година на министъра на образованието и науката Меглена Кунева. Учебното заведение със спортен профил ще стартира официално на 1 септември тази година, за което вече е създадена организация за функционирането на училището по отношение съвместяването на базата заедно със СОУ “Георги Бенковски”. В момента се подготвя за реализиране държавният план прием за учебната 2017/2018 г. по изброените по-горе 8 вида спорт. Предстои и назначаване на педагогическия и непедагогическия персонал на училището.

Откриването на спортното училище е резултат от цялостната последователна политика на общината по отношение на спорта като основен приоритет. То е отговор на необходимостта от създаване на условия за организирано спортуване на деца и ученици, не само от населените места на общината, а и от областта, като ще осигури възможност за постигане на високо спортно майсторство.

заяви градоначалникът на Пазарджик Тодор Попов.

pzsport

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.

Pin It on Pinterest