1. Начало
  2. »
  3. Други спортове
  4. »
  5. Други
  6. »
  7. Георги Георгиев поема Спортното

Георги Георгиев поема Спортното

Време за четене: 2 минути

Общинският съветник Георги Георгиев от групата “Тодор Попов За Пазарджик” е номинацията на общинския кмет за директор на новото Спортно училище в града. Тодор Попов съобщи това за първи път публично на днешната редовна сесия на ситипарламента.

Георги Георгиев е втори мандат общински съветник от групата на Попов, а преди това беше местен депутат от НДСВ. Той е и почетен гражданин на Пазарджик заради спечеления през 2004-та година бронзов медал по джудо от Олимпиадата в Атина. Рестартът на Спортното е планиран за тази есен.

Приемът на ученици ще бъде в 8 различни специалности и видове спорт. Това са футбол, плуване, бадминтон, художествена гимнастика, модерен петобой, бокс, джудо и волейбол. Спортното училище бе възстановено със заповед от 29 юли миналата година на министъра на образованието и науката Меглена Кунева. Учебното заведение със спортен профил ще стартира официално на 1 септември тази година, за което вече е създадена организация за функционирането на училището по отношение съвместяването на базата заедно със СОУ “Георги Бенковски”. В момента се подготвя за реализиране държавният план прием за учебната 2017/2018 г. по изброените по-горе 8 вида спорт. Предстои и назначаване на педагогическия и непедагогическия персонал на училището.

Откриването на спортното училище е резултат от цялостната последователна политика на общината по отношение на спорта като основен приоритет. То е отговор на необходимостта от създаване на условия за организирано спортуване на деца и ученици, не само от населените места на общината, а и от областта, като ще осигури възможност за постигане на високо спортно майсторство.

заяви градоначалникът на Пазарджик Тодор Попов.

Спортният сайт на Пазарджик

Спортният сайт на Пазарджик. Създаден на 22 септември 2008 година.