1. Начало
  2. »
  3. Мнения
  4. »
  5. Гледна точка
  6. »
  7. Сезонът на Локомотив (Септември) в “Б” ОФГ Север – сиво, скучно, посредствено

Сезонът на Локомотив (Септември) в “Б” ОФГ Север – сиво, скучно, посредствено

Време за четене: 4 минути

Новият Локомотив (Септември) изпрати още един футболен сезон в историята си. В срамната си “НОВА” история. Защото няма как участие в “кучешката” група да бъде определено по друг начин. Точно преди 4 години и половина тогавашният отговорник по спорта в Община Септември Пламен Комсийски каза дословно – “имаме 3 точки в актива си. Ако не направим нещо и изпаднем в “Б” ОФГ, това ще бъде най-голямата трагедия на септемврийския футбол”… Е тогава Локо не изпадна. Знаете кой го спаси. Знаете и какво последва подир това – първо място в “А” ОФГ, влизане във “В” група и т. н. Да, наистина след това през лятото на 2011-та, чисто предизборно на Локо беше попречено да направи пълен рестарт и пак да се върне там, където му е мястото – сред факторите в 4-та лига. Но, не би. Беше сложено началото на Новия Локомотив. След един срамен сезон в “Б” ОФГ дойде нов вятър на промяната – Петър Бошев каза в прав текст – правим нов отбор и започваме наново.

Махаме частния клуб, за да сформираме общински ДЮШ. Да, частния клуб наистина бе прокуден. Треньорът Вальо Карагьозов беше оценен и поканен в Пещера. А момчета като Митко Калчев и Мартин Татаров станаха шампиони с Ботев (Пловдив). Точно тези момчета, които със своите съотборници тъкмо бяха започнали да изграждат едно ядро от местни, наши си, септемврийски футболисти, с които се работеше професионално и отговорно. Даваше им се поле за изява, средства за тях не се жалеха, участваха в кампове и престижни детски турнири и се правеха контроли с водещи отбори. Митко и Мартин пък са вече национали. Но какво стана с общинския клуб. Направиха една детска гарнитура, която се класира на 3-то място отзад  напред. Юноши така и не се събраха, мъжете подобно на оная планина се напънаха и родиха една…… мишка, ерго класирайки се 4-ти след

“видни” села

като Черногорово (и то втория отбор) и ФК Лесичово. Сега се чува, че едно друго село ще идва да играе в Септември – Варвара. Току виж след година Бошев и компания решат да ни пробутат поредното футболно менте – нещо между Балкан и Локо в годината преди изборите. И такива уговорки вече се долавят. Типично за нашият всеотдаен кмет – с чужда пита помен да прави. Стилът “ала Бошев”. Нещо като Локомотив-Балкан. Нещо като нищо. Извинявайте, но центърът на селищната система да изпада в положението да бъде последен в града, давайки път на първия от село е най-малкото обидно, ако не и жалко за нашите си, септемврийски фенове. А за отминалия сезон най-голямото постижение на Новия Локо е… екипът. Да, най-после нашите се уредиха с нов екип – армаган от бизнесмена Кузман Маринков. Екипите на Локо са с рекламен надпис на банката в Мандзано. Там едва ли знаят, че са “спонсори” на този български клуб. То добре, че имаше избори. Иначе току виж момчетата на Станимир Сталев още щяха да си дрънкат със старите одежди. Е, ама бил оранжево-черен. Ама бил нетрадиционен за Локомотив и Септември. А кое му е традиционното на футбола ни в момента. Това, че наесен ще играем в “Б” окръжна за трета поредна година? Или това, че от 20 мача имаме 7 загуби срещу световно неизвестните тимове отсам река Марица. И накрая няколко думи за стадиона. Той до преди 2 години беше еталон. За сегашното му състояние важи приказката – държавата (Общината) е лош стопанин. Руши се всичко – фасада, резервни скамейки, седалки, съблекални. Така съвсем скоро и стадиона ще заприлича на отбора. Всъщност вълнува ли го някои това?

И още нещо. С цялото уважение към Васко Гешев за това, което прави за отбора на Варвара. Според последното му интервю Бошев бил много благосклонен към него. Щял да му даде стадиона в Септември за домакинските мачове на Балкан. Абе, Бошев, преди да се правиш на щедър кажи откакто си кмет забит ли е по твое разпореждане един пирон на същия този стадион?  Но иначе кметът очевидно много иска да се възползва от ситуацията с еуфорията около Балкан (Варвара). …И тук е важно едно уточнение – Балкан (Варвара) е отбор, съставен основно от външни футболисти. Не, че е лошо, но когато в Септември играеха външни футболости ЗА ЕМБЛЕМАТА НА ЛОКОМОТИВ, същите тези клакьори около кмета не спираха да лаят, чак устата да не можеш да им затвориш. Това сега явно няма значение. Друг е въпросът, че, ако не се пречеше до 1-2 години сегашният Локо щеше да е изграден поне на половина само от местни, перспективни момчета.

Валери Чуморлийски – фен на Локомотив

Екипът на pzsport.info е готов да публикува всяко изпратено мнение или писмо в рубриката си Гледна точка и да даде право на отговор на засегнатите в мненията страни, хора, общественици или играчи.

Абониране
Уведомление за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Всички коментари
0
Споделете мнението си, като напишете коментарx